Vivian zit in een rolstoel. En rijdt paard!

Vivian van Leeuwen (23) docente Nederlands in opleiding, rolstoelafhankelijk maar absoluut niet bang om een temperamentvolle sport te doen. Zij vond haar sport. De sportweek 2017 was voor mensen met een handicap een belangrijk moment: de introductie van UNIEK SPORTEN, de sportcommunity met inspiratie en hulp voor sporten en bewegen, van sporters voor sporters. Voorgekomen uit de droom om samen sporten en bewegen de normaalste zaak van de wereld maken. Zeker als je een handicap hebt. Een gelijkwaardige sportparticipatie in Nederland mogelijk maken.

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport “In de afgelopen periode heeft VWS UNIEK SPORTEN erkend en de minister in de Tweede Kamer noemde het zelfs als ‘goed voorbeeld’ voor de emancipatie van de gehandicaptensport. Wij zijn super trots en het geeft ons extra energie om UNIEK SPORTEN nog succesvoller te maken en de doelgroep nog beter te bedienen”

Arjo Wijnhorst, bedenker van UNIEK SPORTEN  “Het vinden van een passende sport is een essentieel onderdeel van Uniek Sporten. We werken samen met WMO regio’s en sportloketten in het land om het sportaanbod in kaart te krijgen. Al bijna 80% van het sportaanbod in Nederland is in UNIEK SPORTEN te vinden. En je kunt sportaccommodaties beoordelen op toegankelijkheid, dit doen we in samenwerking met het Mulier Instituut”.

Het doel van UNIEK SPORTEN is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Ook mensen die daar nog niet, of latent, mee bezig zijn. Vanaf de sportweek, die plaatsvond van 9 tot en met 17 september, staat de site online en storytelling ingepland. Mooie inspirerende, realistische verhalen en ook praktische tips. Over iemand die twee keer per week een sportschool bezoekt. Of iemand die na lang oefenen zelf weer de trap op kan lopen. Die kilo’s lichter is, nu hij of zij weer in beweging is. Of met een handbike weer meegaat met zijn of haar oude wandelclub. Gewoon op zaterdag een uurtje”.

Zo iemand als Vivian, rolstoelafhankelijk maar absoluut niet bang om een temperamentvolle sport te doen. “het is soort escape; tijdens dat uurtje op zaterdag ben ik even niet bezig met school, mijn gezondheid en energievretende dingen die allemaal nog op het programma staan. Het biedt een fijne structuur, ik heb vrienden gemaakt die ik anders nooit had ontmoet. En dacht je dat de paarden altijd mak zijn? Nee joh. Het zijn paarden. Een beetje temperament, koppigheid en gekke fratsen zitten er altijd wel in – en dat is alleen maar leuk”

Atletiekvereniging Astylos geeft looptraining!

Wil je fit de zomer in? Beginnen met hardlopen? Of jou techniek verbeteren? Goed nieuws want vanaf zaterdag 7 mei 2022 begint atletiekvereniging Astylos met een looptrainingen. Gedurende een periode van 10 weken helpen gediplomeerde en enthousiaste trainers je om je...

Workshops jeu de boules

Vanuit het Lokaal Tiels Sportakkoord 2021 organiseert ETJBV 'De Teerling' een 6-tal workshops jeu de boules. Deze vinden plaats op: Maandagmiddagen 13, 20 en 27 september op de Linge-Waalpark Donderdagmiddagen 16, 23 en 30 september op de sportlocatie van 'De...

Stoelyoga in Tiel

Stoelyoga wordt op dit moment gegeven op donderdag van 10.15 – 11.30 uur in Het inloophuis en op vrijdag van 10.30 – 11.45 uur in het nieuwe gebouw van de Wijkvereniging Passewaaij met de naam De Stater. Momenteel zijn we aan het verkennen of er op andere locaties...

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u nog vragen over sporten in Tiel? Vul het formulier op onze contactpagina in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!