Sportverenigingen

Tiel kent verschillende sportverenigingen. Om het overzichtelijk te houden, worden hier alle sportverenigingen benoemd. Een korte uitleg over de verenigingen en vervolgens een link naar de eigen website.

Atletiek

a.v. Astylos
omschrijving
Atletiekvereniging Astylos is een kleine, gezellige vereniging die haar thuishaven heeft op sportpark ‘de Lok’. De accommodatie kent een 400 meter grasbaan en faciliteiten voor de meeste werp- en springnummers. Een eigen clubhuis met terras, ontmoetingsruimte en kleedkamers complementeren het geheel.

Badminton

BC Thiela
omschrijving
BC Thiela is de badmintonclub van Tiel waar iedereen op zijn of haar niveau kan badmintonnen. Van jong tot oud en van recreatief tot competitief. BC Thiela is in 1972 opgericht en is al geruime tijd een belangrijke sportvereniging in Tiel en omgeving. Op de club heerst een goede sfeer en de vele vrijwilligers maken het mogelijk dat wij op sportief gebied en qua gezelligheid voor iedereen wat te bieden hebben. De Westroijenhal is onze thuisbasis. We hopen u daar gauw een keer te ontmoeten!

Rebati
omschrijving
Rebati is een samenvoegsel van Recreatieve Badmintonvereniging Tiel. Onze vereniging is opgericht op 1 maart 1976, en telt momenteel rond de 50 leden. Wij zijn met recht een recreatieve badmintonvereniging. Ook zin om eens lekker een shuttletje te slaan? Meldt u zich dan aan bij één van de bestuursleden, speel eens lekker mee en maak kennis met Rebati.

Keep Fit
omschrijving
De badminton-training bestaat vooral uit dubbelspelpartijtjes. Tijdens het spel gaat het weliswaar om het winnen, maar bij Keep Fit zijn sportiviteit, gezelligheid en vooral lekker bewegen veel belangrijker. Een kaderlid verzorgt de indeling en let daarbij op variaties tussen de spelers. Afwisselend kunt u dus met sterke of minder sterke spelers en speelsters in het veld staan. Per training speelt u met of tegen iedere clubgenoot.

Basketbal

Flip Stars
omschrijving
Basketbalvereniging Flip Stars is op 15 mei 1975 opgericht met als doel de basketbalsport te beoefenen en de bekendheid van de sport te bevorderen. Flip Stars bestaat uitsluitend uit vrijwilligers die zich elk jaar weer enthousiast inzetten voor de vereniging. Flip Stars telt rond de 90 leden. Wij hopen in de toekomst nog meer te groeien. De vereniging bestaat uit verschillende jeugdteams, een heren- en damesteam en een recreantenteam. Daarnaast zijn we in 2016 gestart met de schoolsportvereniging op de Cambier.

Denksport

BRIDGE
Rookvrije Bridgeclub Tiel
omschrijving
De Rookvrije Bridge Club in Tiel speelt elke maandagmiddag en woensdagavond in “de schakel”. Scheeringlaan 4A in Tiel. Er wordt gespeeld volgens de spelregels van de N.B.B.  Bent u geïnteresseerd of nieuwsgierig geworden? U kunt vrijblijvend 6 zittingen mee spelen en u besluit daarna of u lid wilt worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

BRIDGE
Bridgeclub De Waalstroom Tiel
omschrijving

Voor Bridgeclub De Waalstroom is gezelligheid en een ongedwongen bridgesfeer heel
belangrijk. Om die reden is de bridgeclub in 1991 dan ook opgericht en voor veel leden de reden dat zij lid zijn geworden. Desondanks wordt er strak gespeed volgens de geldende spelregels voor de wedstrijdbridge van de Nederlandse Bridgebond.

BRIDGE
B.C. V.O.G.-De Linge
omschrijving
BC VOG-De Linge Tiel is in september 2017 ontstaan uit een fusie van BC VOG Tiel en BC De Linge. BC VOG is opgericht op 7 nov 1938 en daarmee de oudste actieve bridgeclub van district Utrecht. De aanduiding VOG (‘Voor Ons Genoegen’) doet denken aan bedaarde tijden… Thans zijn wij echter een moderne bridgeclub, waar zowel sterke als minder sterke spelers graag spelen. We spelen op een prima locatie met vriendelijke consumptieprijzen.  Als ‘niet-lid’ zomaar een keer meespelen? Kijk op de website voor meer informatie.

DAMMEN
Vereniging Tielse Dammers
omschrijving
De vereniging Tielse Dammers is een onderdeel van de Gelderse Dambond. Op maandagavonden wordt er gespeeld in sporthal Westroyen. Bent u benieuwd naar de damsport? Neem contact met ons op en kom een keer kijken.

Duiken

TOV Gagnan
omschrijving
Tielse Onderwatersport Vereniging Gagnan (TOVGagnan) is opgericht in 1981 en heeft rond de 65 leden. Als uitvalsbasis beschikt TOVGagnan over een clubhuis bij waterplas De Beldert, aan de Zoelense Zandweg. TOVGagnan verzorgt volledige, internationaal erkende, duikopleidingen volgens de richtlijnen van de  Nederlandse Onderwatersportbond (NOB). Deze opleidingen worden door eigen instructeurs gegeven. Naast de reguliere duikopleidingen worden ook diverse specialties als zoeken en bergen, onderwaterfotografie, onderwaterbiologie, etc. gegeven.

Bent u al in het bezit van een duikbrevet? Met uw brevet als startpunt kunt u zich bij ons verder ontwikkelen in de duiksport en natuurlijk mooie duiken maken in Nederland. Lijkt duiken je wat? Geef je dan op voor een geheel vrijblijvende proefduik. Neem contact op met secretariaat@tovgagnan.nl

Fietscross

 TFCC De Weirijders
omschrijving
In 1983 is onze fietscrossclub opgericht. Inmiddels zijn we flink gegroeid en hebben diverse internationale kampioenen voortgebracht. Eind 2017 gaan we naar onze nieuwe baan op de Schaarsdijkweg die een leuke uitdaging biedt om te BMX-en. BMX is een dynamische sport en is een snel aan populariteit winnende sport. Dus lijkt het u leuk om te gaan fietscrossen, kom gerust langs voor een aantal gratis proeflessen. U kunt bij ons op elk niveau fietsen, van beginner tot gevorderd en van jong tot oud. Plezier staat bij ons voorop. Dus kom kennismaken met de BMX-sport bij onze vereniging die gekenmerkt wordt door een ongedwongen familiaire sfeer.

Hengelsport

THC Rivierenland
omschrijving
Meer informatie volgt.

Hockey

Kromhouters
omschrijving
De Tielse Hockeyclub De Kromhouters (opgericht op 26 januari 1946) is al 70 jaar verankerd in de Betuwse samenleving. Het is een vereniging waar kinderen, ouders én grootouders hockeyen, waar recreatief hockey en prestatief hockey uitstekend samengaan. Een hockeyclub waar gezelligheid hoog in het vaandel staat, waar een ieder met plezier en trots op eigen niveau kan spelen.
Binding met de club, gezelligheid en kwaliteit zijn hierbij belangrijke peilers.

Honk- en softbal

De Panters
omschrijving
Op school vindt bijna iedereen softbal één van de leukste sporten. Waarom zou je het buiten schooltijd of na je schoolcarrière dan niet meer doen? Honkbal en softbal worden beiden gespeeld op het veld van de Panters op sportpark Rauwenhof in Tiel.

Internationale dans

IGRA
omschrijving
IGRA is een gezellige vereniging waarbij het plezier in dansen centraal staat. De dansen die wij doen komen uit landen over de hele wereld, zoals Roemenië, Griekenland, Israël, Turkije, Canada, Amerika, Frankrijk, Japan en nog veel meer. Onder leiding van dansdocente Maaike Kapoen dansen wij op maandagavond 19.30 uur in gymzaal Rauwenhof te Tiel.

Jeu de boules

De Teerling
omschrijving
Eerste Tielse Jeu de Boules Vereniging. ofwel ETJBV de Teerling is sinds mei 1987 de jeu de boule club in Tiel en omgeving met zowel binnen- als buitenbanen. “De Teerling” speelt mee in de nationale competitie. Wij zijn aangesloten bij de NJBB en veel van onze leden zijn regelmatig te vinden bij verschillende toernooien. Heeft u zin om een keer mee te doen? Kom langs bij onze club aan de Laan van Westroyen 3 in Tiel.

Korfbal

Tiel’72
omschrijving
Tiel’72 bestaat 45 jaar en heeft een kleine 300 leden. De vereniging biedt al korfbaltrainingen voor de allerkleinste, de Kangaroes (4-5 jaar). Verder hebben we 17 jeugdteams, 7 seniorenteams en 12 recreantenspelers. Tiel’72 heeft een eigen sportaccommodatie en clubgebouw op sportpark Rauwenhof. In de wintermaanden wijken wij uit naar de Westroyenhal en Betuwehal.

Multisportvereniging

Keep Fit
omschrijving
Keep Fit Tiel is al meer dan 40 jaar de multisportvereniging van Tiel. Wij bieden zowel binnen- als buitensporten aan. Momenteel hebben we zo’n 250 leden van 16 jaar en ouder. Sporten die wij aanbieden:

  • Aerobics; afwisselend programma op muziek, daarnaast spierverstevigende oefeningen (buik/billen/benen/armen).
  • Badminton; wordt veelal dubbelpartijtjes gespeeld. Elke keer met- en tegen andere leden.
  • Bewegen met CVA; sporten met intensieve begeleiding op maat. Voor iedereen die een CVA heeft doorgemaakt.
  • Conditietraining; verschillende trainingsvormen met been-, arm-, rug- en buikoefeningen voor iedereen!
  • Dynamic Tennis; lijkt erg op tennis, maar wordt op een kleiner veld gespeeld met lichtere materialen. Ideaal voor de wat oudere sporter, maar ook een prima conditietraining voor de fanatiekere sporter!
  • Looptrainingen; met een loopgroep hardlopen en werken aan je conditite. Er is een instap groep en een groep met meer ervaren lopers.
  • Nordic Walking; hierbij leert u de nordic walking techniek verbeteren, onderhouden en perfectioneren, uw conditie en kracht te verbeteren, gecombineerd met het genieten van de natuur
  • Sport en Spel (voor 55 plussers); is bedoeld voor sporters van 55 jaar en ouder die streven naar conditie behoudt. Inspanning en ontspanning staan centraal.
  • Volleybal; de volleybalgroep doet mee met de regionale RecVol-competitie. Alle onderdelen van het spel komen aan bod.

Paardensport

PSV de Roskam
omschrijving
PSV de Roskam is een paardensport vereniging waar een ruim aanbod is qua lessen. Zowel voor de allerkleinsten en de ouderen. Denk aan dressuur- spring- en menlessen maar ook leuke activiteiten voor ieders interesse gebied.

Rugby

De Scrumboks
omschrijving
Rugby club de Scrumboks is een vereniging waar iedereen gelijk is en gelijk behandeld wordt, zoals het in ons kleine maar oh zo fijne rugby wereldje gaat! Respect, passie, teamwork en discipline zijn de belangrijkste kernwaarden die gehanteerd worden door de gehele vereniging, van jeugd tot volwassen!  Wij hebben een mooi, gezellig, warm en authentiek clubhuis, als zijnde het hart van de vereniging. Graag nodigen wij u uit om eens een kijkje te komen nemen om de sfeer van rugby te proeven. Natuurlijk bent u ook altijd welkom als u rugby een keer wilt uitproberen of deel wilt nemen aan de XPerience Rugby.

Schaatsen

De Pinguins
omschrijving
De Tielse IJsvereniging de Pinguïn is door enthousiaste schaatsliefhebbers opgericht in 1956 te Tiel. Op de huidige locatie hebben we de beschikking over een krabbelbaan en een plas van 1000 vierkante meter. Op de krabbelbaan kunnen we met minder dik ijs al schaatsen, omdat dit een bak is met hooguit 20 cm water. De locatie van de ijsbaan is gelegen naast het kantoor van AT&C Accountants en Belastingadviseurs, aan IJsbaanpad 1 te Tiel.

Tafeltennis

Tielse TC
omschrijving
De Tielse Tafeltennis Club (de Tielse TC) bestaat al meer dan 75 jaar (opgericht in 1935). Met een nieuw eigen clubgebouw (1989) beschikt de vereniging over 11 speeltafels in twee zalen, een gezellige kantine en uitstekende kleed- en doucheruimten. Tevens is het gebouw uitgerust voor minder validen en rolstoelgebruikers. Heeft u zin om een balletje te slaan, kom gezellig langs in ons club gebouw (Beethovenstraat 24, Tiel)!

Tennis

Groenendaal
omschrijving
TC Groenendaal is een gezellige tennisvereniging nabij het centrum van Tiel. De accommodatie, liggend in een rustige omgeving, wordt opgesierd door een prachtige groenvoorziening. De vereniging is trots op de vier verlichte gravelbanen, het recent herbouwde clubhuis en een prima parkeergelegenheid. TC Groenendaal heeft als motto: ”het gezellige bereikbaar en het prestatieve haalbaar”. Met tal van activiteiten wordt dit streven voor jong en oud mogelijk gemaakt.

LTV De Ridderweide
omschrijving
Tennisvereniging LTV De Ridderweide is opgericht in 1960. Begonnen met 30 leden en sinds die tijd uitgegroeid naar een actieve vereniging met ruim 400 leden. Wij hebben de beschikking over 5 verlichte tennisbanen (kunstgras) en twee verlichte padelbanen. Dat betekent dat er het gehele jaar, zomer en winter, gespeeld kan worden.

Ten Medel
omschrijving
L.T.V. Ten Medel is de jongste vereniging van Tiel. Sinds 1989 zijn wij gevestigd in de wijk Rauwenhof. Wij hebben de beschikking over 6 verlichte kunstgrasbanen. Dat betekent dat er het gehele jaar, zomer en winter, gespeeld kan worden.
Momenteel hebben wij ongeveer 400 leden. Wij zijn een recreatieve vereniging maar de prestatieve spelers kunnen ook prima bij ons terecht. Wij vinden het plezier in tennis belangrijk en willen voor alle categorieën leden het hele jaar door iets te bieden hebben. Er worden onder andere voor de senioren en voor de jeugd diverse toernooien en activiteiten georganiseerd.

TLTC
omschrijving
De Tielse Lawn Tennis Club is een van de oudste clubs van Nederland, opgericht in 1895. TLTC beschikt over 4 goed onderhouden verlichte gravelbanen, een gezellig clubhuis, competitieteams op diverse niveaus, voldoende speelgelegenheid voor recreanten met een wekelijkse tossavond en 2 grote toernooien in week 30 en week 38. Nieuwe leden zijn van harte welkom. In 2015 bestond de vereniging 120 jaar. Wanneer u na het lezen enthousiast bent geworden, aarzel dan niet en kom eens langs op ons mooie tennispark.

Dynamic Tennis
omschrijving
Dynamic tennis is een attractieve sport voor jong en oud. Het lijkt op tennis, maar wordt gespeeld op een kleiner veld. Men speelt het met een kort racket en een foambal. De spelregels zijn simpel en vergelijkbaar met tafeltennis en wordt daarom ook wel eens vloertafeltennis genoemd.  Doordat met lichte materialen wordt gespeeld en op een relatief klein speelveld is het spel ook geschikt voor op hogere leeftijd, maar men kan het ook zeer fanatiek spelen. Dynamic tennis verbetert door middel van spel de conditie.

Turnen

Hellas
omschrijving
Hellas is van origine een gymnastiekvereniging en kent al een lange geschiedenis is Tiel. Naast onze hoofdsport, het turnen, worden er voldoende andere sporten aangeboden. Zo is er de keuze uit dans, sport&spel voor senioren, body & mind lessen en freerunnen. Voor elke doelgroep hebben wij een passende activiteit. De meeste lessen worden aangeboden in onze eigen gymzalen aan de Hilversumstraat. Ook zijn er een aantal lessen in de Rauwenhof zaal en de gymzaal naast de Bataaf (Passewaay). Bent u nieuwsgierig geworden naar ons aanbod? Bekijk de site of kom een keertje langs.

Lingia (Wadenoijen)
omschrijving
Lingia is een enthousiaste sportvereniging in Wadenoijen. Je kan meedoen met gym, gym+ turnen, volleybal en Meer Bewegen Voor Ouderen. Sporten doen wij met plezier! Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Vecht- en zelfverdedigingssporten

Bushido
omschrijving
Onze sportschool staat garant voor een fijne sfeer. Hard trainen, maar op z’n tijd ook een geintje. Een ieder is welkom bij ons. Wederzijds respect, bekend uit de normen en waarden vanuit de vechtsport, vindt Sportschool Bushido een belangrijk streven. Net als leren, sporten met plezier en veiligheid tot onze waarden behoren. Vecht- en zelfverdedigingssporten die worden aangeboden, karate, aikido, jiu jitsu, kickboksen, mixed martial arts, boksen en stootzaktrainingen. Kom vrijblijvend een keer een proefles volgen.

Sportschool van Doorn
omschrijving
In 1979 begon de oprichter van de school, Wim van Doorn met het lesgeven in Judo in Rhenen. Jiu Jitsu en Fitness volgden in de jaren daarop. In 1986 is de sportschool in Tiel gestart met uitsluitend judolessen. Zij maken gebruik van de locatie van Bushido. Er worden reguliere trainingen, wedstrijdtrainingen en G-judo aangeboden. Interesse in judo, kom dan een keer een proefles volgen!

Voetbal

v.v. R.K.T.V.C.
omschrijving
RKTVC is de afkorting van Rooms Katholieke Tielse Voetbalclub en is opgericht op 4 januari 1951. RKTVC heeft momenteel 750 leden verdeeld over 50 jeugd- en 6 senioren teams. Het eerste elftal speelt in de vierde klasse F afdeling Zuid 1. Het tweede elftal speelt 3de klasse. Bij beide teams staat het resultaat voorop. De andere teams spelen natuurlijk ook om de winst, maar plezier en gezelligheid voeren hier de boventoon.

s.v. TEC
omschrijving
Voetbalvereniging TEC (ofwel Tielse Eendracht Combinatie) is opgericht op 1 juni 1924 en kent dus een lange historie.
TEC is een vereniging van en voor alle geledingen in de maatschappij en daar zijn wij trots op. We hebben momenteel 10 jeugdteams, 5 senioren teams en 2 G-teams. Ons eerste elftal komt uit in de 2e divisie.
T.S.V. Theole
omschrijving
T.S.V. Theole, opgericht op 12 juni 1912, is één van de oudste voetbalverenigingen van de Betuwe. Een verenging met een rijke historie. Regelmatig komen scouts van grote clubs bij ons langs. Wij zijn niet alleen gericht op prestatie en talentontwikkeling, Theole is veel meer. Wij zijn een voetbalclub van iedereen en voor iedereen, zowel prestatief als recreatief, voor jong en oud. Kortom, Theole staat voor passie, prestatie en plezier! We hebben meer dan 48 teams, waarvan 38 jeugdteams. Elke zaterdag en zondag worden er 20 tot 25 wedstrijden georganiseerd op Sportcomplex Drumpt. Ruim 800 mannen, vrouwen, jongens meisjes en mensen met een beperking voetballen bij ons.

v.v. Wadenoijen
omschrijving
Op 5 augustus 1955 is v.v. Wadenoijen door een aantal enthousiaste mensen opgericht. Vanaf die tijd is v.v. Wadenoijen te vinden op sportpark de Iepengaard aan de Dreef in Wadenoijen. Onze voetbalvereniging telt momenteel ruim 320 leden. Gezelligheid staat bij hen bovenaan, behalve in het veld. Daar willen ze nog steeds winnen. Naast het voetbal vinden wij ook het sociale aspect en het verenigingsleven er belangrijk. Voor jong en oud worden er met de regelmaat allerlei activiteiten georganiseerd.

Volleybal

TiVoC
omschrijving
TiVoC staat voor Tielse Volleybal Combinatie. Met ongeveer 150 leden is TiVoC de grootste volleybalvereniging in Tiel met als thuishal de Betuwesporthal aan de Wadenoijenlaan. Wij zijn een gezellige vereniging waar iedereen op zijn of haar niveau kan spelen. De allerkleinste starten met het CMV. Er  zijn jeugdteams voor jongens en meiden. Zowel voor de recreatieve spelers als voor de prestatieve spelers hebben wij plek.Lijkt het u leuk om nader kennis te maken met de volleybalsport? Dan bent u van harte welkom om een keer mee te komen trainen.

Keep Fit
omschrijving
Onze volleybalgroep doet mee aan de regionale RecVol-competitie (recreanten). Er wordt hard getraind door te werken aan de technieken, spelinzicht en samenspel. Wij trainen op maandagavond in sporthal de Meeslaan.

Wielrennen

De Batauwers
omschrijving
Toerclub de Batauwers is gevestigd in Tiel en is opgericht op 22 maart 1994. Tot deze datum was de toerclub een onderdeel (Sectie Toursport) van omni-vereniging de Batauwers, die is opgericht 6 september 1933. Het doel van onze vereniging is het bevorderen van de fietssport. Wij richten ons op toerfietsers van alle leeftijden en niet op wedstrijdrijders.

JvR de Batauwers
omschrijving
Als fietsen alleen niet meer genoeg is, dan is JvR de Batauwers de vereniging om eens te komen kijken. JvR de Batauwers is de wielervereniging uit de weide regio waar leden met plezier en op eigen niveau competitief met wielersport bezig zijn. Daarbij hebben wij aandacht voor ieder en oog voor de persoon zoals die is (ongeacht behaalde prestaties). Daarbij stimuleren en helpen we elkaar om het beste uit elkaar te halen. De vereniging richt zich op het wegwielrennen (verlicht parcours) evenals het veldrijden. Het mooie van wielrennen is dat je dit je hele leven kunt blijven doen, zolang je gezond blijft.
En daar helpt wielrennen zeker aan mee! Of je nu op club-, regio of landelijk niveau fiets, op de weg of in het veld, er zijn mogelijkheden genoeg voor fietsplezier. Dus als fietsen alleen niet meer genoeg is, kom dan eens kijken en fiets mee op een racefiets. Jeugdtrainingen zijn op dinsdagavond vanaf 18:45 uur.

Zwemsport

TZC Vahalis
omschrijving
TZC Vahalis is een zwem, triatlon- en waterpolovereniging voor iedereen in Tiel en omgeving. Sinds 1 september 1979 bestaat onze vereniging, met tegenwoordig zo’n 300 leden. Bij TZC Vahalis is het mogelijk om gevarieerd te sporten op alle verschillende niveau’s, voor zowel jonge en oudere sportievelingen!

Reddingsbrigade Tiel
omschrijving
De Reddingsbrigade Rivierenland Tiel is opgericht op 17 november 1994. Onze Brigade is actief in het Rivierengebied en maak deel uit van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De brigade heeft als doel: “Het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood!”. Dit proberen we door met enthousiaste vrijwilligers specifieke opleidingen te geven in het redden van drenkelingen, het bewaken van (water)evenementen, deelname aan de rampenvloot van Reddingsbrigades Nederland en het geven van voorlichting over waterpreventie.

Overige

Recreatieve sportvereniging voor (ex)hartpatiënten DIO
omschrijving
Onze vereniging DIO (Door Inspanning Ontspanning) is opgericht op 15 augustus 2014. Wij vinden het belangrijk dat (ex)hartpatiënten recreatief blijven bewegen en wij stimuleren onze leden daar ook in. Onze begeleiders bieden altijd een luisterend oor voor de leden. Dus heeft u zin om wekelijks op woensdag een avondje te komen sporten met ons? Kom snel een kijkje nemen tussen 17:30-19:30 uur in de Westroyenhal en tussen 19:30-20:30 uur op het veld van korfbalvereniging Tiel’72! Wij hopen u snel een keer te ontmoeten!

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u nog vragen over sporten in Tiel? Vul het formulier op onze contactpagina in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!