Informatie bijeenkomst FTS

5 april jl. was de ALV van de FTS met daaraan gekoppeld een bijeenkomst over bestuursaansprakelijkheid. De nodige Tielse sportverenigingen waren aanwezig om deze avond bij te wonen.

Bestuursaansprakelijkheid, hoe zit dat precies? De meeste bestuurders bij sportverenigingen vervullen deze functies omdat zij op een bepaalde manier betrokken zijn bij de club. Vaak zijn het ouders van jeugdleden, of senioren leden die een bestuursfunctie bekleden. Zij zien dat de vereniging omhoog zit, willen hun steentje bijdragen en gezien het maar een paar uurtjes per maand aan tijd kost, willen zij het nog wel doen. Maar welke verantwoordelijkheden heb je? Kan je aansprakelijk gesteld worden?

Dit is een onderwerp wat vaak onder belicht is bij verenigingen. Om dit onder de aandacht te brengen en verenigingen van kennis te voorzien, heeft de FTS Bierman Advocaten benadert om over dit onderwerp een bijeenkomst te organiseren. Dhr Thielen van Bierman Advocaten heeft deze avond geleidt. 

Als bestuur heb je een grote verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen binnen de club. Ben je op het moment dat er iets mis gaat aansprakelijk of niet? Tijdens deze avond kwam met een aantal voorbeelden duidelijk naar voren, dat je in veel gevallen als bestuur aansprakelijk gesteld kan worden.

Bijvoorbeeld: voor het zoveel jarig bestaan van de vereniging, wordt er een artiest ingehuurd. Achteraf blijkt dat de kosten voor deze artiest niet betaald kunnen worden. Het bestuur kan hier aansprakelijk voor worden gesteld. 

Het hebben van een bestuursaansprakelijkheidsverzekering is geen overbodige luxe. Er zijn verschillende mogelijkheden. De FTS zoekt uit wat de mogelijkheden zijn voor bestuursaansprakelijkheidsverzekeringen. 

Atletiekvereniging Astylos geeft looptraining!

Wil je fit de zomer in? Beginnen met hardlopen? Of jou techniek verbeteren? Goed nieuws want vanaf zaterdag 7 mei 2022 begint atletiekvereniging Astylos met een looptrainingen. Gedurende een periode van 10 weken helpen gediplomeerde en enthousiaste trainers je om je...

Workshops jeu de boules

Vanuit het Lokaal Tiels Sportakkoord 2021 organiseert ETJBV 'De Teerling' een 6-tal workshops jeu de boules. Deze vinden plaats op: Maandagmiddagen 13, 20 en 27 september op de Linge-Waalpark Donderdagmiddagen 16, 23 en 30 september op de sportlocatie van 'De...

Stoelyoga in Tiel

Stoelyoga wordt op dit moment gegeven op donderdag van 10.15 – 11.30 uur in Het inloophuis en op vrijdag van 10.30 – 11.45 uur in het nieuwe gebouw van de Wijkvereniging Passewaaij met de naam De Stater. Momenteel zijn we aan het verkennen of er op andere locaties...

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u nog vragen over sporten in Tiel? Vul het formulier op onze contactpagina in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!